Mezoterapija bola

Sprovodimo prvi u Crnoj Gori  ‼️🇲🇪

🚩Konstantnim usavršavanjem trudimo se da pacijentima u Crnoj Gori omogućimo svjetske trendove liječenja❗

➡️Metoda mezoterapije u fizioterapiji  je široko prihvaćena u najvećim Evropskim zemljama Francuskoj, Engleskoj, Španiji, sada je dostupna i u Crnoj Gori.

➡️Mezoterapija predstavlja vid homeopatskog liječenja, koji u kombinaciji sa fizikalnim i manuelnim terapijama umnogome ubrzava i poboljšava oporavak

♦️INDIKACIJE ZA MEZOTERAPIJU♦️

☑️sportske povrede;
☑️reumatska stanja;
☑️upale nerava;
☑️glavobolje;
☑️bol u vilici;

➡️Cilj ove metode jeste da optimizuje i da podstakne već prisutne supstance u organizmu zadužene za oporavak tijela. 

➡️ Mezoterapija se sastoji od primene supstanci s terapeutskim kapacitetom (često homeopatske prirode) u dermisu perkutano kroz igle malog kalibra i veličine (između 27G i 32G i 4 i 12 mm.). Dermis ima određene farmakokinetičke i farmakodinamičke sposobnosti zbog kojih se razlikuje od ostalih načina primene, poput intramuskularnog, intravenskog ili oralnog puta. Tehniku je razvio francuski ruralni lekar M. Pistor 1952. Mezoterapija nije terapija koja deluje na ćelijskom nivou, poput klasičnih lekova, već deluje na intersticijskom nivou, uzrokujući:

➡️Neposredna, brza i nespecifična akcija, podsticana samim ubodima, mehanički i lokalno stimuliše logični neuroimunoendokrini put.

 Trajno delovanje, posredovano T i B limfocitima, imunoupalnog tipa.
🔵MEZOTERAPIJA BOLA🔵 

➡️ Mezoterapija je veoma stara tehnika alternative medicine, koja uključuje ubrizgavanje specifične terapijske materije u srednjem sloju kože (mezoderm).

  ♦️Dokazano je da pruža velike koristi u liječenju osoba sa:

🔺hroničnim ili akutnim stanjima;🔺 bolova u kičmi
🔺(cervikalni,dorzalni i lumbalni);
🔺osteoartritisa;
🔺upale u zglobovima;
🔺sportskih povreda;
🔺ožiljaka;
🔺tenzionih glavobolja;
🔺upale nerava.

➡️Liječenje je lokalno i kombinuje niz biljnih preparata u veoma malim dozama, odabranih prema svakoj dijagnozi i evolucionoj fazi bolesti i kod svakog pacijenta posebno.

➡️Primjenjuje se mikroinjekcijama, u dermalno područje, nekoliko milimetara duboko, između 2 i 4 mm, u zavisnosti od regiona tijela koji se tretira. Intervali primjene su između 7 i 15 dana.

➡️U poređenju sa drugim tehnikama konvencionalne medicine, mezoterapija može biti korisnija jer produžava vrijeme u kome pacijent nema bol i samim tim poboljšava kvalitet njegovog života. Pored toga, izbjegava neželjene efekte oralnih antiinflamatornih i antialergijskih ljekova, u manje sesija nego kod bilo kog drugog načina primene.

➡️Kao i kod svih medicinskih tretmana, postojaće slučajevi u kojima se bol može ublažiti u veoma visokom procentu, dok se u drugim slučajevima prag bola može značajno podići, čime se postiže bolji kvalitet života.

➡️Ova homeopatska metoda liječenja ima fenomenalan terapijski efekat, naročito u kombinaciji sa manualnim tehnikama i aparaturnim modalitetima.

Lokalno delovanje vlastitih lekova (često homeopatskih).