Terapija kolagenom

🛑TERAPIJA KOLAGENOM🛑
 
🔵Guna terapija je bioregenerativna terapija na bazi kolagena. Guna medicinska sredstva na bazi kolagena pomažu u obnavljanju, ojačavanju vezivnih struktura tkiva, poboljšavaju mobilnost i funkcionalnost tkiva, a djeluju i direktno na umanjenje bola.
 
🔵Krajnji efekat terapije je remodelovanje tkiva, tj. kolagena vlakna obnavljaju sposobnost istezanja u željenom smjeru, jer se kolagen pravilno orijentiše i organizuje.
 
🔵Guna kolagen se primjenjuje kod sledećih stanja:
🔺Diskus hernija;
🔺Spondiloza kičme;
🔺Povreda kičme;
🔺Artroza kuka;
🔺Artrosinovitis,
🔺Traumatske lezije;
🔺Priprema zgloba kuka za operaciju;
🔺Terapija održavanja posle operacije kuka;
🔺Sportske povrede;
🔺Teniski lakat;
🔺Reuma;
🔺Sportske povrede;
🔺Upale nerava.
 
🌕PRIMJENA GUNA KOLAGENA🌕
 
🌕Zahvaljujući najnovijim procesima proizvodnje, Guna laboratorija je proizvela pročišćen proizvod koji garantuje bezbjednu kliničku upotrebu. Nisu uočena nezeljena dejstva, kao ni alergijske reakcije.
🌕Guna se daje iglicama debline 30g.
🌕Guna kolagenom se može tretirati i kičma, svi ostali zglobovi, mišići, ligamenti, vrat, rame, koleno, lumbalna regija, išijadični nerv, mišići, meka tkiva itd.
🌕Broj tretmana je zavistan od stanja pacijenta. Kod akutnih stanja jedan tretman dnevno tri dana, zatim dva tretmana nedeljno do popuštanja simptoma. Kod hroničnih stanja jedan do dva tretmana nedeljno. 
🌕Aplikacija koktela je bezbolna. Tokom tretmana Guna kolagenom istovremeno može da se koristi bilo koja terapija.
 
🔴PRIMJENA GUNA KOLAGENA🔴
 
☑️ Daje se u akupunkturne tačke, čime izazivamo refleksni odgovor kao i pri davanju akupunkture, podstičemo meridijane da „‘vibriraju“.
Lokalno delovanje kolagena.
☑️ U fizikalnoj medicini se najčešće primjenjuju subkutano intradermalno, periartikularno, u reumatologiji i intraartikularno.
 
Preporuka je da se ova terapija primjenjuje u kombinaciji sa fizikalnom terapijom i da se radi pod strogo kontrolisanim antiseptičkim uslovima.